Over mij en studie

Mijn naam is Michel Korsman, ik ben geboren in 1988 en woonachtig in Maartensdijk.

Ik heb mijn hele leven al een enorme passie gehad voor computers en alles wat daarmee te maken had. Al zolang ik mij kan herinneren was ik bezig de mogelijkheden van een computer te ontdekken en kijken hoe ik problemen kon oplossen en omzeilen. In het begin vooral om spelletjes te kunnen spelen want deze werkten vaak niet op onze oude computer. Helaas zeker in het begin ging het vaak ook fout want niet gehinderd door enige kennis ging er ook wel eens niet goed. Gelukkig waren dat allemaal leermomentjes en begon ik langzaamaan beter te begrijpen wat ik aan het doen was en werd de interesse steeds meer gewekt om “iets met computers” te gaan doen.

Zo ben ik dus ook op de mbo opleiding Netwerkbeheer terecht gekomen waar we dingen leerden als netwerkbeheer, servers, active directory, cisco en andere zaken. Zo enthousiast als ik was had ik van verzamelde computers thuis een heus serverpark opgebouwd waar ik de opgedane kennis op in de praktijk kon brengen. Een pentium 2 met een eigen Exchange Server? Waarom niet! Met slechts 4 mailboxen werkte dit ook nog relatief snel ook!

Omdat ik na het behalen van mijn MBO diploma nog niet het gevoel had klaar te zijn ben ik begonnen op het HBO. Omdat ik al een hoop praktijkkennis opgedaan had op mijn MBO tijd was het hier voornamelijk focussen op de “randzaken” en de vraag “waarom?” We gingen dieper in op de theorie waardoor ik ook een beter beeld kreeg waarom bepaalde zaken geregeld moeten worden en ik heb veel geleerd over het ontwerpen van complexe IT omgevingen aan de hand van specificaties en voorwaarden.

Met mijn afstudeeropdracht heb ik deze opgedane kennis mooi in de praktijk kunnen brengen. Voor een bedrijf heb ik onderzocht wat de beste oplossing zou zijn als upgrade voor de bestaande IT omgeving gelet op klantwensen, eisen vanuit leveranciers en kosten. Hierop heb ik een advies gemaakt waarin de optie met beste prijs/kwaliteit verhouding naar voren kwam.

Deze afstudeerscriptie is overigens afgerond met een 8. Niet slecht al zeg ik het zelf!

Opleiding

2010‐2017        HBO System and Network Engineering

2008‐2009          HBO Systeembeheer mbo/hbo combitraject

2006‐2009        MBO Netwerkbeheer Niveau 4

2005‐2006         MBO ICT netwerkbeheer Niveau 3

2000‐2005         HAVO 4 Profiel Natuur/Techniek (niet afgemaakt)

Certificeringen

Ik heb in mijn eigen tijd de volgende certificeringen behaald:  Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA)

70‐270 Installing, Configuring, and Administering Windows XP Professional
70‐290 Managing and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Environment
70‐291  Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure
70‐680 Windows 7, Configuring